Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 11.05.2024, 05:22

Капулівська гімназія Покровської сільської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Шкільний щоденник

Головна » 2016 » Травень » 9 » Земля у весняному вінку
21:24
Земля у весняному вінку

Після Великодніх свят 04 травня 2016 року у стінах Капулівської ЗОШ І – ІІІ ступенів пройшов бібліотечний урок «Краса врятує світ», присвячений Дню довкілля і, звичайно, найтендітнішим творінням рослинного світу – квітам.

Нині незаперечною є думка, що квіти – це частка історії людства. Підтвердженням цьому є Біблія, у якій згадується близько 150 видів рослин, з якими пов’язується створення світу, дії перших людей, божих служителів та історичні події.

Вся світова флора є уособленням надзвичайної любові і прихильності Творця до людини. У Святому Письмі знаходимо рядки, що говорив Ісус до народу: І про одяг чого ви клопочетесь? Погляньте на польові лілеї, як зростають вони, - не працюють, ані прядуть. А я вам кажу, що й сам Соломон у всій славі своїй не вдягався отак, як одна з них. І коли ту траву, що сьогодні ось є, а завтра до печі вкидається, Бог так зодягає, - скільки краще зодягне він вас? (Мт.6:27-30)

Тож уся увага школярів у цей день була прикута до неповторної краси, різнобарв’я і різноманіття квітів не тільки рідної землі, але й чужоземних квіток-красунь. Діти мали змогу ознайомитися з мультимедійною презентацією колекції весняних квітів, легендами та фотозагадками про них.

Учні взяли участь у конкурсі віршів та малюнків про квіти. Всі присутні з’ясували особливості впливу природи квітів не тільки на фізичне, але й на духовне здоров’я людини.

Отже, вічну біблійну істину підтверджують також  слова відомих людей як минулого, так і сучасного. Одні говорили про швидкоплинність людського життя з погляду вічності, порівнюючи його з квітами: «У пелюстках квітки, що в’яне, більше життя, ніж у тисячолітніх гранітних брилах». (Л.Фейєрбах) Інші застерігали людство від глобальних катастроф, закликаючи до гармонії з навколишнім світом: «Я вірю, що людство знайде розумне вирішення складних завдань грандіозного, необхідного і неминучого прогресу із збереженням людського в людині та природного у природі».      (А. Сахаров)

Як би там не було, а наше юне учнівство теж має право на любов і красу майбуття, бо лише у цих поняттях сконцентрована наша духовна перемога.

Гайдамащук Т.М., учитель української мови та літератури,

та зарубіжної літератури

 Капулівської ЗОШ І – ІІІ ступенів

Переглядів: 395 | Додав: kapulivska | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наші друзі
Національна гаряча лінія Національна гаряча лінія

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz