Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 21:12

Капулівська гімназія Покровської сільської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Шкільний щоденник

Головна » 2011 » Травень » 5 » 05 травня 2011 р.Виховання громадянина-патріота починається зі школи
13:04
05 травня 2011 р.Виховання громадянина-патріота починається зі школи

 

       Одним із пріоритетних напрямків у системі виховання Капулівської ЗОШ І – ІІІ ступенів є патріотичне виховання. З метою формування громадянина – патріота, патріотичних почуттів, готовності до трудового та героїчного подвигу в ім’я процвітання української держави та шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни у школі щорічно проводяться «Уроки миру», зустрічі з ветеранами, загальношкільні лінійки: «Вони вічно залишаються молодими», «Річниця Великої Перемоги»,  усні журнали «Світла пам'ять», конкурси малюнків «Вони захищали Батьківщину», творів «Безсмертний подвиг українського народу» тощо.

 

    Протягом навчального року учні зустрічаються з ветеранами Великої Вітчизняної війни, відвідують їх вдома, вітають зі святами, готують для ветеранів свято «Ми пам’ятаємо про вас, ветерани». Надають допомогу по веденню господарства людям похилого віку, інвалідам, учасникам війни. Важливу роль у формуванні громадянина відіграє залучення дітей до  участі у громадських акціях «Ветеран живе поруч», «Ветеранське подвір’я» тощо.

 

       Школярі проводять пошукову роботу, збираючи матеріал про славні та героїчні     сторінки історії рідного села та односельців.

       Учні беруть участь у проекті «Шкільний музей». Пошукова  робота  ведеться в декількох  напрямках: «Моя Батьківщина – Україна»,  «Наш край у  роки Великої Вітчизняної війни», «Наші земляки – учасники Великої Вітчизняної війни», «Шляхами подвигу та слави».



 

       Надзвичайно цікаво в школі проходить гра "Козацькому роду нема переводу". Це комплексна гра вирішує дуже багато завдань: продовження традицій нашого народу, історії українського козацтва, зміцнення здоров'я, загартування, підвищення працездатності, закріплення умінь і навичок з фізичного виховання, військової справи, туризму, медико-санітарної підготовки. Вона допомагає згуртовувати шкільний колектив, виховувати почуття колективізму, патріотизму, наполегливості у боротьбі з труднощами, витримку, вміння володіти собою. Військово-спортивна гра стає не тільки оглядом стану військово-патріотичного виховання, але й своєрідною перевіркою засвоєння навчальної програми з предметів "Захист Вітчизни", історії, географії. Велике значення гра надає підготовці юнаків до служби в лавах Української Армії.

 

       Вивчаючи бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його Збройних сил, учні школи відвідали  Дніпропетровський історичний музей ім.

Д. Яворницького,  діараму  "Битва за Дніпро", історико-краєзнавчий музей в місті Нікополь.

       Учні школи, вшановуючи пам'ять загиблих, постійно упорядковують могили воїнів-односельців ВВв.

       Вивчення культури, звичаїв, побуту та традицій народу, що об’єднують минуле і майбутнє, старші і молодші покоління – є одним із могутніх засобів виховання підростаючих поколінь.

 

                                                                Педагог-організатор

                                                                                       Капулівської ЗОШ І – ІІІ ступенів

                                                   Галайда Л. І.

Переглядів: 937 | Додав: kapulivska | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наші друзі
Національна гаряча лінія Національна гаряча лінія

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz