Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 16.04.2024, 23:44

Капулівська гімназія Покровської сільської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Шкільний щоденник

Головна » 2012 » Січень » 19 » До Дня соборності. Подія, що пережила час
10:12
До Дня соборності. Подія, що пережила час
     Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності, потребуючи осмислення сконцентрованого в них історичного досвіду боротьби українського народу за свободу, незалежність, державність. До таких подій належить 22 січня 1919 року - день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом - Днем Соборності.
    Саме того зимового дня в золотоверхому Києві під перегук дзвонів Святої Софії було ухвалено рішення про об'єднання двох, розділених історичною прірвою, гілок українського народу. В Універсалі Директорії УНР наголошувалося: "Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка". Так, спираючись на заповітні мрії і широке волевиявлення обох частин українства, враховуючи об'єктивні історичні, політичні, духовні, правові аспекти цього тривалого й болісного процесу, постала єдина соборна Українська держава.
    Адміністрацією нашої школи був розроблений тижневий план заходів, приурочених до Дня Соборності. 19 січня у школі відбулися тематична лінійка"День Соборності та Свободи Украни" та єдиний урок патріотизму під назвою "Подія, що пережила час".
 
Сьогодні, 20 січня, учні школи вшанували пам'ять полеглих за вільну Україну покладанням квітів до Меморіалу, і було проведено Єдиний день інформування "Історичне підґрунтя та соціально-політичне значення Акта Злуки УНР та ЗУНР". Також випускники нашої школи взяли участь у конференції "Соборність України". Безпосередньо в день свята відбудеться урочиста лінійка з церемонією підняття державного Прапора України.
    Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки - це не тільки зовнішня суспільна потреба, а й наш моральний обов’язок берегти світлу пам'ять незліченних жертв, покладених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.
Переглядів: 936 | Додав: kapulivska | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наші друзі
Національна гаряча лінія Національна гаряча лінія

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz